Tristan van der Velde Gelders kampioen

BRUMMEN – Jeugdlid Tristan van der Velde (11) van de Puttense DamClub is vandaag in het Gelderse Brummen kampioen van Gelderland geworden bij de pupillen. Met vijftien punten uit negen wedstrijden bleef hij ongeslagen, hij stond slechts driemaal remise toe en won de overige partijen.

In de eerste ronde trof Tristan meteen één van zijn concurrenten, Jeroen van de Brink uit Lunteren die uiteindelijk vierde werd. De partij eindigde in remise evenals de partijen tegen de nummers twee en drie. Tom Molenaar (BDV Brummen) wist hij net achter zich te houden, zij het dit keer op weerstandspunten en Selke Riedel (WSDV Wageningen) volgde op één punt.

Puttenaar Arien van Keulen behoorde ook tot de deelnemers. Van Keulen speelde een redelijk toernooi en eindigde met negen punten uit negen wedstrijden in de middenmoot waarbij de verschillen klein waren.

Zaterdag 1 maart aanstaande is het volgende Gelders kampioenschap voor Tristan van der Velde. Hij speelt dan in het schooldamteam van school De Schuilplaats tegen de beste scholen van Gelderland. Dit kampioenschap is in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat in Putten.

Geef een reactie