Tristan van der Velde derde van Nederland

LAREN – Tristan van der Velde heeft opnieuw een knappe prestatie geleverd door op het NK Sneldammen als derde te eindigen in de welpencategorie. In de halve finale, in de ochtend speelden de deelnemers in vier poules van zes spelers, stond hij slechts eenmaal remise toe. ’s Middags in de finalegroep verloor hij één partij, kwam hij eenmaal tot een puntendeling en won hij vijf partijen waarvan vier op rij. De barragepartij om de tweede plaats verloor Tristan. Met deze mooie derde plaats is het damseizoen voor Tristan afgesloten.

Omdat twee deelnemers van de poule waarin Tristan ingedeeld was niet deelnamen stonden er voor hem slechts vier partijen op het programma. Met drie overwinningen en één remise eindigde hij gedeeld eerste in de poule en sloeg hij een gat van maar liefst vier punten verschil met de nummer drie (nummer één en twee plaatsten zich voor finalegroep).

De finale begon voor Tristan met een nederlaag tegen Berke Yiğittürk, de uiteindelijke sneldamkampioen van Nederland in de welpencategorie. Daarop volgde een overwinning tegen Lev Gilevych en de remise tegen Wageninger Pieter van Asseldonk. Dat Tristan goed in het toernooi zat blijkt wel uit het feit dat hij won van Kirsty Wahjuwibowo, de uiteindelijke nummer twee en de welpenkampioene van Nederland bij het reguliere toernooi in Warffum. Die lijn zette Tristan voort: hij won de overige drie partijen en eindigde met elf punten uit acht partijen op de gedeeld tweede plaats. De Georgiev-barrage, beide spelers hebben vijf minuten de tijd om hun partij(en) af te werken en bij remise dient met de overgebleven tijd aan de volgende partij begonnen te worden, tegen Kirsty Wahjuwibowo verloor hij. Het brons kon hem echter niet meer worden afgenomen.

Alderliesten had een bijrol in de hoogste categorie, categorie A. In de halve finale behaalde hij geen punten. In de middag, ingedeeld in poule drie, ging het beter: met drie overwinningen en twee remises stond er net een plusje achter zijn naam (acht punten uit zeven partijen).

Geef een reactie