Tristan & Rowin van der Velde in de prijzen

REEUWIJK – Zaterdag 22 september organiseerde damclub Denk en Zet Reeuwijk voor de tiende keer het open Reeuwijks jeugddamtoernooi. De broertjes Tristan en Rowin van der Velde uit Putten behoorden tot de deelnemers. Tristan was ingedeeld in groep B met acht anderen terwijl Rowin in groep E maar liefst elf keer in actie mocht komen. Ze presteerden zelfs zo goed dat ze aan het einde van de middag beide met een beker huiswaarts mochten.

In groep B nam Tristan het op tegen acht opponenten. Hij won de groep met vijftien punten uit acht partijen en bleef daarmee de nummer twee, Thijs Eijkelenboom uit Molenaarsgraaf, één punt voor. Merel van Leeuwen, van de plaatselijke damvereniging DEZ Reeuwijk, eindigde op de derde plaats. Tristan won zeven partijen en stond slechts remise toe tegen Thijs Eijkelenboom, de nummer twee.

Rowin begon goed aan het toernooi en won acht (!) partijen op rij. Daarop volgde in de negende ronde een remise en in de tiende ronde een nederlaag tegen Jari Brenninkmeijer van damvereniging DEZ Reeuwijk. Hij sloot zijn eerste damtoernooi waaraan hij deelnam fraai af met twee overwinningen. Met negentien punten eindigde hij op de gedeeld tweede plaats, Irme Naaktgeboren uit Alblasserdam bepaalde één punt meer ondanks dat Rowin van haar had gewonnen. De nederlaag tegen Jari Brenninkmeijer in de negende ronde verwees hem naar de derde plaats. Maar dat mocht de pret niet drukken aangezien dit het eerste damtoernooi is waaraan Rowin deelnam!

Geef een reactie