Tristan goed van start in halve finale

DEDEMSVAART – Tristan van der Velde (11) is goed begonnen aan de halve finale NK pupillen. Na vier ronden staat hij met zes punten op de gedeeld derde plaats. Volgende week zaterdag is de tweede speeldag waarop de overige drie ronden verspeeld worden. De beste vijf plaatsen zich voor het Nederlands Kampioenschap.

De eerste partij won Tristan van Diba Mohammad (Het Noorden). Na schijfwinst had hij positioneel voordeel en ging richting dam. Ook Diba ging naar dam maar kwam daar uiteindelijk niet. Door een slordigheidje liet Tristan zich nog verrassen en was het analytisch remise, ware het niet dat Diba niet de beste zet deed en verloor.

In de tweede ronde speelde Tristan opnieuw tegen een meisje, dit keer tegen Sarah Hanhart (DEZ Laren). De Puttenaar koos voor de hekstelling alleen wist die niet op het bord te houden. Later in de partij kwam een klassieke stand op het bord waarbij Tristan niet de juiste voortzetting koos. Toen Sarah remise aanbood werd dit aanbod dan ook met opluchting aangenomen.

Het had er alle schijn van dat het een meisjestoernooi was toen Tristan in de derde ronde weer een meisje als tegenstander had. Elisabeth Kramer (Het Noorden) kwam in een halve hekstelling terecht en probeerde zich te bevrijden maar liep meteen averij op. Niet veel later was het weer mis en won Tristan een tweede schijf en kort daarna de partij door met zijn dam te combineren.

De vierde en laatste partij van vandaag liet een wispelturig beeld na. Tristan speelde tegen de voor hem niet onbekende Niels van Ginkel (DEZ Hattemerbroek) en had een sterke hekstelling en won dan ook een schijf. Niet veel later gaf hij door een onnauwkeurige zet zijn schijfwinst weg en had Niels de betere papieren. Die stelde kort daarna remise voor. Tristan telde zijn knopen en accepteerde – verstandig – het aanbod.

Tristan kan terugzien op een goede eerste speeldag en is nog ongeslagen. Volgende week wacht een zwaar programma aangezien hij dan de sterkere pupillen treft. Zij gaan met elkaar uitmaken wie mee mag doen aan het Nederlands Kampioenschap pupillen dat dit jaar eind april/begin mei in Doetinchem wordt georganiseerd.

Geef een reactie