Topprestatie van Van der Velde

UTRECHT – Puttenaar Tristan van der Velde is bij het Nederlands Kampioenschap sneldammen op de vierde plaats geëindigd in de categorie aspiranten. Wederom een topprestatie van de jonge dammer die vorig jaar bij de pupillen op de derde plaats eindigde.

In de halve finale die in de ochtend gespeeld werd, eindigde Van der Velde op de zesde plaats van de 24 deelnemers. Daarmee kwam hij in groep A terecht waarbij de nummers 1-8 de strijd om het Nederlands kampioenschap aangingen. In de finale begon Van der Velde met maar liefst vier remises waaronder de remise tegen de uiteindelijke nummer drie, Jorne Huiting.

Hij slaagde er vervolgens niet in om, evenals in de halve finale in de ochtend, Marco de Leeuw op remise te houden. In de voorlaatste ronde verloor hij van Dirk Vet terwijl hij in de slotronde Darja Koullen, in tegenstelling tot het verlies in de halve finale, nu wel versloeg. De Leeuw werd Nederlands kampioen door in de slotronde Dirk Vet die evenveel punten had tot dusver, te verslaan. Van der Velde eindigde met zes punten ongedeeld op de vierde plaats.

In categorie A ging de strijd om het Nederlands kampioenschap tussen de titelverdediger Alexander Baljakin en Roel Boomstra (winnaar in 2012) daar Jan Groenendijk (winnaar in 2014) de finalegroep niet wist te halen. Bij aanvang van de slotronde hadden zowel Baljakin als Boomstra negen punten. Baljakin kwam niet verder dan remise tegen de Gelders kampioen Van Aalten terwijl Boomstra wel tot winst kwam tegen Ron Heusdens en daarmee Nederlands kampioen werd.