Terecht verlies voor dammers in eerste ronde Gelderse hoofdklasse

PUTTEN – Vrijdagavond 23 september ontving het eerste team van de Puttense DamClub thuis de dammers uit Lent voor de eerste ronde van de Gelderse Hoofdklasse. Het op papier veel sterkere Lent was ook in de praktijk te sterk. De 5-11 nederlaag was dan ook een terechte uitslag.

Het was rond de klok van tien uur dat de eerste partij gespeeld was. Marco van Bronswijk zette Lent op voorsprong door teamleider Henk Timmer te verslaan. Daarop volgde de remise van invaller Jan Oost tegen Eep van Manen. Met één seconde op de klok stelde Jan remise voor. Tegenstander Van Manen toonde zich uiterst sportief en accepteerde het remiseaanbod.

Herman Arissen kwam moeizaam uit de opening maar speelde tegen Maarten Nas (ruim 150 ratingpunten meer) naar een gunstigere positie, zo bleek bij analyse. Beide spelers zagen echter af van de verdere strijd door remise overeen te komen. Henry Kieft zette ook een mooie uitslag neer: remise tegen Joop Geurts (die maar liefst 294 ratingpunten meer heeft).

De tweede winst voor Lent was die van Geert Geurts tegen de tweede invaller aan Puttense zijde, Serge Visser. In tijdnood koos de Puttenaar de verkeerde voortzetting en verloor kansloos. Ook Patrick Wielemout nam op de vijftigste zet de verkeerde schijf ter hand en verloor van Thijs Gerritsen na een combinatie in een lastige stand voor Wielemout.

De enige overwinning voor Putten kwam van Alderliesten die Lemmen versloeg. Lemmen miste de remise in een zeven om zeven eindspel. Edgar Hartman boekte een positionele overwinning op Joras Ferwerda en maakte hiermee het elfde bordpunt voor Lent.

Dinsdag 4 oktober staat de uitwedstrijd tegen DES Lunteren op het programma. Vorig seizoen wonnen de Puttense dammers met 5-11. Ook dit keer is de inzet twee wedstrijdpunten.

PDC Putten DC Lent 5-11
1) Alderliesten Lemmen 2-0 (7)
2) Patrick Wielemout Thijs Gerritsen 0-2 (6)
3) Herman Arissen Maarten Nas 1-1 (3)
4) Joras Ferwerda Edgar Hartman 0-2 (8)
5) Henry Kieft Joop Geurts 1-1 (4)
6) Henk Timmer Marco van Bronswijk 0-2 (1)
7) Serge Visser Geert Geurts 0-2 (5)
8) Jan Oost Eep van Manen 1-1 (2)

Geef een reactie