Strijd om clubkampioenschap volledig open

PUTTEN – In de tiende ronde van de onderlinge competitie is er geen significante verandering gekomen in het klassement. De koplopers Van de Veen en Timmer kwamen beide niet tot winst waardoor de strijd om het clubkampioenschap nog volledig open is.

Moeilijke stelling

Cousijnsen kwam goed uit de opening in zijn partij tegen Kieft die zijn favoriete randschijvenspel koos. In het middenspel was Cousijnsen onvoldoende bij de les en kwam in een moeilijke stelling terecht. Kieft profiteerde optimaal en combineerde met een kleine combinatie die hem meteen winnend voordeel opleverde.

Wisselende kansen

De opening van de partij tussen Van de Veen en Alderliesten bracht meteen spanningen. Van de Veen zette druk, had gemakkelijk spel maar zag Alderliesten met een kleine wending de spanningen wegnemen en een goede positie overhouden. Na een vlak middenspel was het tegen het eindspel ongekend spannend. Alderliesten had eerst een goede positie maar liep vast. Met het offeren van maar liefst drie schijven hield Alderliesten zich op remise wat hij bereikte toen een aantal dammen op het bord stond.

Centrumblok

Van de Wall gunde Van der Ploeg het centrum en dat maakte dat hij moeilijk in de partij kon komen. Na wat terugruiltjes kwam het centrumblok van Van der Ploeg alsmaar meer in beweging. Dit leidde eerst tot schijfwinst en vervolgens tot een overmachtseindspel al had Van de Wall het zijn tegenstander aanzienlijk moeilijker kunnen maken waarmee hij waarschijnlijk zelfs nog remise had kunnen bereiken.

Remise

De partij tussen Oost en Timmer had het in zich om spannend te worden maar door wat ruiltjes bleef het lange tijd een vrij vlakke partij. Tegen de klokcontrole werd het toch nog spannend. Eerst leek Timmer niet al te veel spel te hebben aangezien Oost het centrum stevig bezette maar met wat handige zetten luidde Timmer toch een aardige omsingeling in. De stand was dun en nog voor de vijftigste zet werd remise overeengekomen.