Strijd om clubkampioenschap nagenoeg beslist

PUTTEN – In de zeventiende ronde van de interne competitie van PDC Putten zijn drie partijen gespeeld. Koploper Van de Veen won opnieuw en stevent af op het clubkampioenschap.

Gewaagde flankaanval

Van der Ploeg nam risico tegen Van de Veen en zette een gewaagde flankaanval op het bord. Van de Veen had goed spel en zette een sterke aanval tegen de voorpostvleugel in. Met resultaat: Van der Ploeg liet vast en een wanhoopspoging leverde hem zelfs geen nadelig eindspel meer op.

Handige achterloop

Van de Werfhorst kwam goed uit de opening tegen Oost die in het middenspel weinig kon uitrichten en met een verzwakt centrum zat opgescheept. Met een handige achterloop lokte hij een logische zet van Oost uit die hem schijfwinst opleverde. Oost had nog wat spel daar de linkervleugel van Van de Werfhorst wat dun was maar die kon hij tijdig versterken en toen hij zelf doorbrak naar dam was het gebeurd.

Goede stand

Timmer had een goede stand tegen Visser die wat onhandig naar de rand ging. Visser hield zich echter staande en kreeg in het middenspel meer spel. Hij brak door naar dam waarbij ook voor Timmer de weg naar dam open kwam te liggen. Er resteerde een gelijkwaardig eindspel waarin tot remise werd besloten.