Strategische overwinningen bij Puttense DamClub

PUTTEN – Strategisch spel karakteriseerde de clubavond op vrijdag 17 september bij de Puttense DamClub. Van de Wall zette een positioneel gezonde hekstelling op en bekroonde dit met een damcombinatie, Jaap van de Werfhorst bouwde positioneel naar winst en Alderliesten gaf (weliswaar na schijfwinst) op strategische wijze zijn tegenstander geen praktische kansen. In een enkele partij bepaalde een foutzet de uitslag.

De eerste uitslag kon bij de partij tussen Wil van Meerveld en Henk Guliker genoteerd worden. De stellingen bleven in evenwicht. Het eerste remiseaanbod van Henk sloeg Wil af. Enige zetten later was het duidelijk: de stand in evenwicht, de punten verdeeld (1-1).

Van de Wall had een sterke hekstelling op het bord tegen Ep van Dijk. Met een mooie combinatie sloeg Van de Wall naar dam; echter niet geheel zorgvuldig. Ep had de stand enigszins kunnen redden door de dam af te nemen maar overzag dit. Het resterende verloop liep voor Ep uit op een fiasco (0-2).

Jaap van de Werfhorst speelde strategisch spel tegen Henry Kieft en wist zijn positionele voordeel verder uit te bouwen. De tijd drong aan maar Jaap liet zich niet van de wijs brengen. Henry probeerde de zaak te redden met een combinatie. Het bleek tevergeefs, het koste een schijf en bracht Jaap snel de winst (0-2).

Serge Visser, nieuwkomer bij de Puttense DamClub, mocht het opnemen tegen Alderliesten. Serge bouwde al na enkele zetten aan een halve hekstelling. Een onzorgvuldige zet in de opbouw deed hem terugdeinzen. Alderliesten kwam met een schijf voorsprong en terreinvoordeel niet meer in problemen en werkte langzaam aan een doorbraak die niet meer te pareren leek (2-0).

Han van de Kamp gaf in een gelijkwaardige stand zijn partij tegen Henk Timmer weg. Met een redelijk verstopte combinatie sloeg Henk mooi naar dam. In het afspel gaf Henk het niet meer weg (2-0).

Volgende week staat de eerste ronde van de clubcompetitie op het programma. Maandagavond gaat het tweede team in Ede de schijven verplaatsen. Vrijdagavond ontvangt het eerste team, opnieuw in de Gelderse Hoofdklasse vanwege handhaving vorig seizoen, WSDV uit Wageningen.

Uitslagen vrijdag 17 september 2010
Henk Guliker Wil van Meerveld 1-1
Henk Timmer Han van de Kamp 2-0
Henry Kieft Jaap van de Werfhorst 0-2
Van de Wall Van Dijk 2-0
Serge Visser Alderliesten 0-2

Geef een reactie