Stevig verlies voor PDC Putten tegen Kroonschijf Ede

EDE – In de derde ronde van de Gelderse clubcompetitie is het team van PDC Putten zwaar onderuit gegaan tegen Kroonschijf Ede. In Ede eindigde de wedstrijd in 9-3 voor de thuisploeg. Alleen Van de Veen van PDC Putten kwam tot winst.

Combinatie

Van de Veen zette al vroeg in de avond PDC Putten op voorsprong door Elbertsen in de opening met een combinatie te verrassen. Elbertsen hield het zonder de slag uit te laten voeren al voor gezien [0-2].

Dramatisch verloop

De wedstrijd begon weliswaar goed voor PDC Putten maar kende daarna een dramatisch verloop. Eerst verloor Van de Wall aan het zesde bord van Jochemsen [2-2]. Ook Visser kwam er niet aan te pas en verloor ook van Jochemsen [4-2]. Toen teamleider Timmer het schip inging tegen Aalderink zag het er helemaal slecht uit [6-2].

Remise

Aan het bord van Kieft werd de wedstrijd beslist. Jochemsen junior, de derde van de familie, besliste de wedstrijd in het voordeel voor Kroonschijf Ede toen die partij in remise eindigde [7-3]. Tot slot was ook Puttenaar Arissen niet in staat om de schade beperkt te houden. Hij ging na een klassieke partij alsnog de fout in en verloor van Hoeve [9-3].

Na drie wedstrijden heeft PDC Putten slechts twee wedstrijdpunten. De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen DCE Ederveen op dinsdag 29 november.

Geef een reactie