Spanning in onderlinge competitie

PUTTEN – In de negende ronde van de onderlinge competitie zijn vier partijen gespeeld. Onverwacht was de nederlaag die Jaap van de Werfhorst leed tegen Henry Kieft. Timmer en Van de Veen wonnen.

Zetcontrole

Jaap van de Werfhorst had een goede stand op het bord tegen Henry Kieft. Van de Werfhorst richtte zich echter teveel op de positie en besteedde onvoldoende aandacht aan zetcontrole. Dat werd hem fataal toen Kieft met een combinatie de beslissende slag toebracht.

Omsingelen

Ton van der Ploeg kwam goed uit de opening tegen Henk Timmer. Timmer probeerde wat te omsingelen maar lange tijd kwam daar niet veel van terecht. Van der Ploeg greep echter mis door de volgorde van een aantal zetten te verwisselen en kwam plotseling een schijf achter. Timmer schoof vervolgens de partij naar een winnend eindspel.

Ambitieuze opstelling

Jan Oost koos een ambitieuze opstelling tegen Jan van de Veen. Daar had hij vooral zichzelf mee. Het kostte hem veel tijd. Daarbij kwam dat de stand op het bord niet al te goed voor hem was. Toen Van de Veen een grote fout maakte had Oost de kans om de partij te beslissen. Hij mistte de mogelijkheid en verloor kort daarna.

Klokcontrole

De partij tussen Herman Cousijnsen en Serge Visser kende een spannende fase. Daarin speelde de klok een belangrijke rol daar beiden in korte tijd veel zetten mochten afwerken om de vijftigste zet voor de klokcontrole te halen. Cousijnsen kwam er beter uit en kreeg een winnend eindspel op het bord. Hij zat er dichtbij maar liet Visser terugkomen tot een vier-om-drie eindspel dat net niet meer won.

Clubcompetitie

Vrijdagavond 26 januari speelt PDC Putten in de clubcompetitie tegen DES Lunteren. PDC Putten voert de lijst aan en heeft twee wedstrijdpunten meer dan DES Lunteren en een iets beter bordsaldo. Een overwinning of gelijkspel betekent een grote stap naar het kampioenschap.