Spannende partijen bij de Puttense DamClub

PUTTEN – Afgelopen vrijdagavond werd er, evenals vorige week, gespeeld voor de onderlinge competitie. Maar liefst vijf dammers traden voor het eerst aan in de onderlinge competitie. Er werden een aantal spannende partijen gespeeld waarvan de uitslag pas laat op de avond bekend werd.

De klassieker tussen Henk Timmer en Jaap van de Werfhorst eindigde in remise. Jaap kwam goed uit de opening maar gaf Henk de kans om een goede stelling op te bouwen. Hierdoor stond Jaap in het middenspel niet erg prettig. In het late middenspel kwam Jaap weer in een goede positie terecht die hem winstkans gaf. Door tijdnood werd het erg lastig voor Henk. In het eindspel wist Henk op een goede wijze remise te bewerkstelligen.

Elbert van de Bunt speelde opnieuw een strategisch sterke partij. Door een enkele onnauwkeurigheid van Elbert wist zijn tegenstander, Van der Wall, een slagzet naar dam uit te voeren. Na een aantal zetten wist ook Elbert naar dam te gaan. Een teleurstellende remise voor Elbert, al mocht hij in het eindspel blij zijn met deze remise.

Jan Oost en Toon Timmer maakten het wel erg leerzaam. Jan liet, tijdens de partij, Toon zien wat hij allemaal van plan was. Hij liet zoveel zien dat er een heel aantal schijven niet meer op de goede plaats stond, om het spel te hervatten. Een combinatie van Toon verraste Jan. Na deze combinatie stond Toon een schijf voor. Toon had een goede positie maar ook Jan beet van zich af. Na een aantal zetten gaven zij elkaar de hand (1-1).

Henry Kieft en Herman Arissen speelde een boeiende partij. In het late middenspel was de positie van Herman aanmerkelijk beter. Het duurde nog enige tijd voordat hij de winst behaalde.

Alderliesten en Van de Kamp speelden een leuke partij. Een moeizame start moest gecompenseerd worden met wat sneller spel. Alderliesten had een sterk centrum opgebouwd waardoor hij gemakkelijk een aantal zetten (sneller) kon spelen. Han maakte een fout waardoor hij een schijf achter kwam. In het eindspel wist Alderliesten met een mooie slag de overwinning binnen te halen.

Komende vrijdagavond (26 september) wordt het huisdamtoernooi gehouden. De DamClub nodigt u uit om deel te nemen. Vanaf 19.30u bent u welkom in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat 76 in Putten.

Geef een reactie