Spannende duels bij damvereniging

PUTTEN – In een ronde voor de onderlinge competitie verschenen een aantal interessante stellingen op de damborden. Bij drie van de vier partijen ging het richting de tijdnoodfase. Op het ene bord werd tot remise besloten terwijl op een ander bord juist toen de beslissing viel.

Ep van Dijk boekte een vlotte overwinning op Henk Guliker. Henk profiteerde onvoldoende van zijn dam en overzag afname van zijn dam. Hiernaar was het snel bekeken: Ep ontving de felicitaties (2-0).

Serge Visser en Han van de Kamp speelde een spectaculair duel. Serge trok profijt uit de korte vleugel opsluiting waardoor Han beperkt was in zijn mogelijkheden. Serge ruimde de schijven op de andere vleugel weg en brak door. Het slotoffensief van Han hielp niet (2-0).

Van de Werfhorst kwam florissant uit de opening met een mooie centrumstand. Alderliesten probeerde te omsingelen en poogde een hekstelling in te nemen. Na een afruil waarbij het centrum opgelost werd, kon Alderliesten na een ruil een schijf van Van de Werfhorst onder druk zetten. In de tijdnoodfase viel de beslissing. Alderliesten koos het juiste variant en dwong een doorbraak af (2-0).

Jan Oost had grip op de stelling vanuit de opening tegen Henk van Keulen. Beide spelers lieten zich niet verrassen en hielden de stand in evenwicht. Net voor de tijdnoodfase zagen zij van een verdere strijd af en staakte met een remiseakkoord (1-1).

Komende week staan vrijdagavond twee thuiswedstrijden op het programma. PDC 1 neemt het op tegen Dammers Uit Oost in de Gelderse Hoofdklasse. PDC 2 speelt tegen de hekkensluiter van de tweede klasse Noord, DES Lunteren 2.

Uitslagen vrijdag 18 februari
Jan Oost Henk van Keulen 1-1
Serge Visser Han van de Kamp 2-0
Alderliesten Van de Werfhorst 2-0
Ep van Dijk Henk Guliker 2-0

Geef een reactie