Sneldamteam PDC vijfde van Gelderland

ALMEN – Voor het sneldamteam van de Puttense DamClub stond vrijdag 5 april de finale van Gelderland op het programma. Na een goede start (vier punten uit drie wedstrijden) raakten de Puttenaren in de vierde ronde al het spoor bijster. De drie nederlagen maakten dat het Puttense team als vijfde van de zeven deelnemende teams eindigde.

In de eerste ronde waren de overwinningen van Patrick Wielemout tegen Ap van Ingen en Joras Ferwerda tegen Evert van de Pol cruciaal voor de 5-3 teamoverwinning. Bij de 4-4 tegen WSDV Wageningen 2 kwam de enige overwinning van Wielemout (remises van Timmer en Alderliesten). De titelkandidaat DES Lunteren werd vervolgens ook keurig op een gelijkspel (4-4) gehouden, het enige verliespunt voor Lunteren.

Tegen het viertal van DCH Harderwijk liep het ditmaal niet goed, de Harderwijkers waren de betere ploeg met twee overwinningen en twee remises (2-6). Met dezelfde cijfers werd in de voorlaatste ronde verloren van hekkensluiter DSV Sinderen. De nipte nederlaag (3-5) tegen het eerste team van WSDV Wageningen was de derde nul op rij voor de Puttenaren.

Henk Timmer behaalde de meeste punten, hij verloor niet en kwam eenmaal tot winst (6-7). Wielemout haalde een gemiddelde score (6-6) terwijl Ferwerda (6-4) en Alderliesten (6-3) in de min eindigden. DES Lunteren is de nieuwe Gelders kampioen sneldammen met één wedstrijdpunt meer dan het sneldamteam annex jeugdteam van WSDV Wageningen. De teams van DCH Harderwijk en BDSV Barneveld eindigden dit keer ook boven de Puttenaren.

Geef een reactie