Slechts één remise in voorlaatste ronde PuttenOpen

PUTTEN – Bijna alle tien partijen in de voorlaatste ronde van het PuttenOpen damtoernooi werden beslist. Alleen Kieft en Van den Berg deelden de punten. Meervoudig wereldkampioen kan de toernooiwinst nauwelijks nog ontgaan met twee punten meer dan Hoopman.

Plaatselijke damclub

Vrijdag 13 mei is de vierde en laatste speeldag van het PuttenOpen damtoernooi dat deze week in de kantine op het sportpark van SDC Putten wordt gehouden. Van de twintig deelnemers is ongeveer een kwart lid van de plaatselijke damclub PDC Putten waarmee de vereniging in dat opzicht goed vertegenwoordigd is. Het toernooi staat onder leiding van FMJD-arbiter Van der Ploeg uit Baarn.

Beloning

Riesthuis werd als winnaar van de dagprijs van donderdag 12 mei uitgeroepen. Als ‘beloning’, waarbij aangemerkt zij dat er geen directe relatie bestaat tussen het winnen van de dagprijs en de loting voor de volgende ronde, mocht hij in de zesde ronde tegen oud-wereldkampioen Shvartsman die duidelijk een maatje te groot was.

Klassieke stelling

Hoopman deed goede zaken voor het zilver door Westerveld te verslaan en volgt nu op twee punten van Shvartsman en één punt meer dan Nijkerker Van de Veen, die fraai won van De Koning, en Van Hattem die Arissen in een klassieke stelling te slim af was. 

Laatste ronde

Van de Veen is in de laatste ronde gekoppeld aan Shvartsman en Van Hattem mag het opnemen tegen Hoopman. Voor de achtervolgers De Vries, Koops en Westerveld is er nog een kans op het brons.