Shvartsman koploper bij PuttenOpen

PUTTEN – Oud-wereldkampioen Shvartsman is na twee ronden koploper bij het PuttenOpen damtoernooi. De Rus staat na twee overwinningen bovenaan net als Puttenaar Arissen, Nijkerker Van de Veen en Hoopman dit lid is van Witte van Moort Westerhaar.

Beslissing

Opvallend was dat in de tweede ronde bijna alle partijen in een beslissing eindigde: van de tien partijen eindigde er slechts eentje in een puntendeling en dat was de partij tussen Van Hattem en Bruins. Nijkerker en mede-organisator Van de Veen zal tevreden terugkijken op zijn partij tegen Bhawanibhiek. Op de 32e zet werd door Bhawanibhiek de druk flink opgevoerd. Maar in plaats van daar voordeel uit te trekken keerde het zich tegen hem: Van de Veen bleef koel en schoof de partij in het late middenspel strak naar winst.

Oud-wereldkampioen

Ook Arissen van PDC Putten won zijn tweede partij. Hij versloeg Bunschoter Koops. Puttenaar Van de Werfhorst noteerde zijn eerste overwinning door clubgenoot Kieft te verslaan. Oud-wereldkampioen Shvartsman versloeg De Koning. 

Derde ronde

In de tweede partij van woensdag 11 mei, de derde ronde van het toernooi, treffen de vier koplopers elkaar: organisator Arissen speelt tegen Shvartsman en Van de Veen treft Hoopman.