Secondewerk bij Puttense DamClub

PUTTEN – Bij de Puttense DamClub werd vrijdagavond 19 februari ingespeeld met de nieuwe wedstrijdklokken. Weergave van minuten en seconden op het display van de digitale klokken bij de laatste twintig minuten werkte niet altijd in het voordeel. Opvallend was namelijk dat bij nagenoeg alle partijen de seconden wegtikten…

Alleen bij de partij tussen Han van de Kamp en Henk Guliker speelde de klok geen rol. Henk Guliker speelde een vlotte partij en wist een schijf voor te komen. In een stand waar Henk ten koste van een schijf doorbrak naar de damlinie, greep Han mis en gooide de remise uit handen.

Alderliesten maakte het wat betreft het tijdgebruik het meest bont. Tegen Van de Wall had hij na vierentwintig zetten nog slechts twintig minuten over van de negentig minuten bij aanvang van de partij. Met een sterke centrumstand pakte Alderliesten schijfwinst die hij in het resterende verloop van ongeveer twintig zetten desondanks verzilverde met een doorbraak.

Jan Oost en Henk van Keulen maakten er een klassieke pot van. In hevige tijdnood stelde Jan remise voor. Henk keek even verder en speelde door. Een enkele zet later werd alsnog remise gegeven. De andere jeugdspeler, Thijs Alderliesten, zag zijn stand positioneel tegen Henry Kieft niet goed afgelopen. Henry speelde het strak uit en nam opnieuw twee punten in ontvangst. Herman Arissen pakte door een handige wending schijfwinst tegen Elbert van de Bunt in een fase waarbij beide spelers nog enkele minuten hadden. Na de tijdnoodfase liet Herman zijn voordeel niet meer lopen door het rustig uit te spelen.

Harry Roffel vergreep zich in een goede positie tegen Ep van Dijk door een twee-om- twee toe te laten. Harry zag zijn voordeel verdwijnen maar ging met enthousiasme verder. Ep zag, op een nieuwe digitale klok, dat hij nog drie minuten had voor een tiental zetten. Ep raakte van streek en maakte een klein foutje. Harry strafte het af waardoor een overwinning genoteerd werd.

Geef een reactie