Schooldamteams naar Gelderse finale

WAGENINGEN/HARDERWIJK – De Ichthusschool en De Schuilplaats uit Putten zijn er in geslaagd door te dringen tot de Gelderse finale schooldammen. Bij de halve finale van Gelderland op zaterdag 28 januari speelden maar liefst drie teams uit Putten zich een ronde verder.

Vierde plaats

In Wageningen vond één van de drie halve finales in de pupillencategorie plaats. In de poule die opvallend weinig deelnemende teams kende (slechts acht teams), speelden de beide pupillenteams van de Ichthusschool. Het tweede team behaalde slechts één punt en eindigde op de laatste plaats. Veel beter ging het met team 1: zij scoorden negen punten uit zeven wedstrijden en werden vierde.

SB-punten

Bij de welpen waren de verschillen kleiner. Zowel de welpen van De Schuilplaats (vijfde plaats) als van de Ichthusschool (zevende plaats) hebben zich geplaatst voor de Gelderse finale. De Ichthusschool zat het niet tegen: met evenveel wedstrijdpunten en weerstandspunten maar net iets meer SB-punten bleven zij school De Wegwijzer uit Lunteren voor die daardoor uitgeschakeld is. De finale van Gelderland is op zaterdag 11 februari.