Schooldammen: ruim 120 deelnemers, 60 damborden en 2400 damschijven

PUTTEN – Aanstaande woensdagmiddag organiseert de Puttense DamClub het jaarlijkse schooldamtoernooi. Evenals voorgaande jaren nemen ruim 120 leerlingen van maar liefst elf Puttense basisscholen plaats achter de damborden. School De Schuilplaats is titelverdediger in beide categorieën, het pupillenteam bestaat deels uit spelers die een top-vijf notering van Nederland behaalden in de voorgaande jaren.

De Puttense DamClub organiseert ruim dertig jaren de plaatselijke schooldamkampioenschappen en ook dit jaar is Putten goed vertegenwoordigd als het over het schooldammen gaat. Ondanks dat de Puttense DamClub een kleine vereniging is, weet ze toch jaarlijks ruim 120 kinderen achter de damborden te krijgen.

De leerlingen van de basisscholen spelen in viertallen en nemen het als team op tegen de andere teams van de basisscholen. Er wordt gespeeld in twee aparte groepen, de welpengroep met leerlingen uit groep 5 en 6 en een pupillengroep met leerlingen uit groep 7 en 8 waarbij de leerlingen individueel zeven dampartijen spelen. De persoonlijke uitslagen worden bijgehouden en dat maakt het mogelijk om de leerlingen die de beste scores neerzetten uit te nodigen voor het individueel schooldamkampioenschap dat op vrijdagavond 23 januari wordt georganiseerd.

Het toernooi vindt plaats in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat (tegenover de Aldi supermarkt) in Putten en begint om 13:30 uur en wordt naar verwachting rond 16:30 uur afgesloten met de prijsuitreiking.

Geef een reactie