School De Schuilplaats vijfde in halve finale

PURMEREND – Bij de halve finale van Nederland schooldammen is de Puttense basisschool De Schuilplaats als vijfde geëindigd. Verdeeld over zes plaatsen in Nederland streden een kleine zestig schooldamteams uit Nederland om de achttien tickets (de beste drie per poule) voor de Nederlandse finale in de pupillencategorie (groep 7 & 8). De Schuilplaats is daarin dit jaar afwezig, de voorgaande drie jaren werd de finale wél bereikt.

Het schooldamteam uit Putten, bestaande uit Daan Dekker, Frank van Keulen, Hidde Voorwinden en Olaf Wassink, ging uitstekend van start en stond na vier ronden op de gedeeld eerst plaats met school Zonnewijzer uit Heerhugowaard waarbij de onderlinge wedstrijd in een gelijkspel (4-4) was geëindigd.

De nederlaag (3-5) tegen school Hofstee uit Julianadorp was een regelrechte tegenvaller al werd in de ronde erna dit ruimschoots rechtgezet met een klinkende overwinning (8-0) tegen school Vogelweid uit Schagen. Een podiumplaats leek haalbaar maar toen achtereen van de Pater Jan Smit school uit Heerhugowaard (0-8) en -verrassender- nipt (5-3) van de H.J. Piekschool uit Wageningen werd verloren, resterende een in dat opzicht teleurstellende vijfde plaats. Saillant detail is dat de Puttense basisschool de hoogste weerstand had: ze troffen in dit toernooi de sterkste tegenstanders waarbij volgens het Zwitsers systeem werd gespeeld.

Geef een reactie