School De Schuilplaats vijfde bij Gelderse finale schooldammen

HARDERWIJK – Aan het Gelders kampioenschap schooldammen voor welpen teams namen school De Schuilplaats en de Van Damschool uit Putten deel. Na een spannend toernooi eindigde het team van school De Schuilplaats met negen wedstrijdpunten op een keurige vijfde plaats en plaatste zich voor de halve finale van Nederland. De Van Damschool zou bij winst bij op de achtste plaats geëindigd zijn en zich plaatsen voor de volgende ronde. Echter werd teleurstellend nipt verloren en zakten zij naar de dertiende plaats.

Het team van school De Schuilplaats, bestaande uit: Gennart Goorhuis, Tristan van de Velde, Geert-Jan van den Ham en Gert van Dasselaar, ging superieur van start met een 8-0 en een knappe overwinning van 6-2 op de Fontanusschool uit Harderwijk. Na een nederlaag in de derde ronde volgde twee overwinningen en één gelijkspel. De laatste ronde werd verloren waardoor zij een podiumplaats misliepen.

Het team van de Van Damschool begon met twee nederlagen. Hierna boekten zij, Robert van Rhee, Ruben Korte, Harm Rikkers en Tom van den Brink, een solide overwinning op de Wilhelminaschool uit Bennekom. Na nog een nederlaag, volgde in de vijfde en zesde ronde overwinningen waardoor zij een ticket voor de halve finale in het vizier hadden. Dit bleek echter niet haalbaar: de Heideschool uit Halle was met 5-3 te sterk.

De schooldammers van school De Schuilplaats mogen 14 mei de halve finale spelen. Inzet is plaatsing voor de finale van Nederland.

Geef een reactie