School De Schuilplaats vierde in halve finale schooldammen

HARDERWIJK – In de halve finale van Nederland speelden de schooldammers van school De Schuilplaats uit Putten in een poule van elf opponenten om de tickets voor het Nederlands Kampioenschap. Na elf rondes bleef School De Schuilplaats jammerlijk steken op de vierde plaats en liep daardoor net het derde ticket mis. In de laatste ronde werd 4-4 gespeeld tegen de uiteindelijke nummer drie, De Driemaster uit Hardinxveld-Giessendam terwijl er gewonnen mocht worden.

Na twee overwinningen volgde een pijnlijke 0-8 nederlaag tegen de uiteindelijke kampioen, de Fontanusschool uit Harderwijk. In de vierde ronde was De Schuilplaats in evenwicht met de Mr. G. Propschool uit Lochem (4-4) en in de vijfde ronde werden de punten gedeeld met De Driesprong uit Soest (4-4). In de daarop volgende rondes volgden driemaal een 6-2 overwinning. In de voorlaatste ronde ging het opnieuw mis. De Pater Jan Smitschool uit Heerhugowaard was te sterk (2-6). Omdat school De Driemaster ook verloor in deze ronde was een finaleplaats nog steeds in zicht: een 5-3 overwinning tegen De Driemaster was voldoende. Het doek viel echter na het 4-4 gelijkspel.

De welpen van school De Schuilplaats keerde ietwat teleurgesteld huiswaarts. Toch mag de prestatie niet onderbelicht blijven. Met een plus drie score (!) hielden zij zeven van de elf teams achter zich. Gedurende het gehele toernooi was de notering van School De Schuilplaats in de top vijf.

Tristan van der Velde is de topscoorder met vijftien punten uit tien partijen. Gennart Goorhuis en Geert-Jan van de Ham scoorden beide veertien punten terwijl Gert van Dasselaar helaas geen punten scoorde.

Geef een reactie