School De Schuilplaats glansrijk naar Nederlands Kampioenschap schooldammen

KAMPEN – De vijf welpen van school De Schuilplaats hebben de eindstrijd van het schooldammen, het Nederlands Kampioenschap, bereikt door als tweede te eindigen in de halve finale poule Kampen. Met maar liefst achttien wedstrijdpunten uit tien wedstrijden was zelfs een gat van drie wedstrijdpunten geslagen met nummer drie. Op zaterdag 9 juni mogen de schooldammers het Nederlands Kampioenschap spelen in Asperen (Zuid Holland).

Het team dat bestond uit Hidde Voorwinden, Tristan van der Velde, Roeland Vis, Mark Doppenberg en Floris van den Hoek won de eerste negen ronden, verloor de tiende ronde van CBS De Haven uit Doetinchem en sloot het toernooi af met de maximale score (8-0) tegen De Dolfijn uit Heino. Van de Prins Willem Alexanderschool uit Laren, de uiteindelijke nummer drie, werd 5-3 gewonnen evenals van De Garve uit Wichmond. Het Meerijk Kampen, De Zuidwester uit Zuidlaren en de Engelenbergschool uit Kampen hadden op alle borden het nakijken (8-0). Van De Branink uit Laren en De Holtenhoek uit Vries werd met 6-2 gewonnen terwijl De Wereldweide uit Wezep met 7-1 slechts een bordpuntje kon bijschrijven.

In de voorlaatste ronde trof het team de uiteindelijke kampioen, CBS De Haven uit Doetinchem die al eerder dit seizoen de Gelderse titel binnensleepte. Opnieuw waren de Doetinchemmers de betere ploeg, alleen Tristan van der Velde sloot de partij winnend af (2-6). Door de nederlaag kwam de tweede plaats niet in gevaar aangezien de “concurrentie” achterbleef met een verschil van vier wedstrijdpunten. Saillant detail was dat alle deelnemende teams uit Gelderland de eerste vijf plaatsen bezetten in de eindstand boven de kampioen van Overijssel, de Wereldweide uit Wezep.

Topscoorder van het team werd Hidde Voorwinden met achttien punten uit tien partijen. Tristan van der Velde zette ook een grote score neer met zestien punten uit negen partijen. Roeland Vis verloor één keer en speelde twee keer remise (twaalf uit acht). Mark Doppenberg scoorde negen punten uit zes partijen en Floris van den Hoek eindigde ook in de plus met acht punten uit zeven partijen.

Geef een reactie