School De Fontein in top tien van Nederland

Julianadorp – Bij het Nederlands Kampioenschap welpen [groep 5 & 6] is het damteam van school met de Bijbel De Fontein uit Putten op de gedeeld zesde plaats geëindigd. Een topprestatie van de welpen die een paar maanden intensief getraind hebben. School Groen van Prinstrerer uit Oud-Albas won het toernooi.

Nationale kampioenschap

Het team bestaande uit de broers Arno en Jelle van Dalen, Behnood Khamseh en Sam Kraai speelde een uitstekend toernooi op het nationale kampioenschap waarbij in totaal elf punten werden gehaald uit tien wedstrijden. Daarmee eindigde het tien op de tiende plek met evenveel punten als de nummer zes te midden van een deelnemersveld van 26 teams.

Topprestatie

In meerdere opzichten is dit een topprestatie van het jonge welpenteam dat na het plaatselijke kampioenschap in Putten een aantal maanden intensief trainde. Via de tweede plaats bij de halve finale van Gelderland en derde bij het Gelders Kampioenschap en nogmaals derde in de halve in de halve finale van Nederland werd de eindronde bereikt. Eerder bereikten de Puttense basisscholen Bij de Bron en De Schuilplaats vergelijkbare prestaties die zelfs een aantal keren het zilver en brons behaalden bij het nationale schooldamkampioenschap.