School De Akker en Van Damschool schooldamkampioen

PUTTEN – Het Denksportcentrum in Putten was woensdagmiddag 12 januari het toneel voor het jaarlijkse schooldamtoernooi. Dit jaar maakte de massale opkomst dat er ongeveer 140 leerlingen van de Puttense basisscholen achter de damborden plaatsnamen. De Akker 1 won het toernooi bij de pupillen met twaalf wedstrijdpunten. Het welpenteam van de Van Damschool toonde zich een klasse apart. Zij wonnen al hun wedstrijden.

Rond 13.15u stroomde de zaal vol met de enthousiaste schooldammers. Na een kort openingswoord van voorzitter Alderliesten mochten de leerlingen van start. De damstenen schoven en vlogen over het bord. Een aantal keer werd in een volle stand de uitslag al bepaald doordat één van de spelers niet meer kon zetten.

Het deelnemersveld bij de pupillen was 24 teams verdeeld over tien basisscholen. Het winnende team, De Akker 1, werd gevormd door Erik van Capellen, Evert-Jan van de Brandhof, Karlijn Oussoren en Daël Pol. In de welpencategorie namen tien teams het tegen elkaar op. Van Damschool won met afstand en liet slechts twaalf bordpunten liggen. De trotse winnaars waren: Tom van den Brink, Robert van Rhee, Ruben Korte en Harm Rikkers.

Wethouder Kleijer reikte de prijzen uit. In zijn speech sprak hij zijn waardering uit voor de schooldammers en de organisatie. De kampioenen ontvingen naast de felicitaties van hem een medaille en de beker voor de prijzenkast van de school.

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand pupillen 2011
Persoonlijke uitslagen pupillen 2011
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand welpen 2011
Persoonlijke uitslagen welpen 2011