Recordaantal inschrijvingen schooldammen

PUTTEN – Woensdagmiddag 11 januari 2012 organiseert de Puttense DamClub het jaarlijkse schooldamkampioenschap voor de leerlingen van de Puttense basisscholen. Het aantal inschrijvingen komt neer op een krappe 40 teams van vier spelers. Wethouder Kleijer zal onder toeziend oog van ongeveer 160 leerlingen de openingszet verrichten op één van de borden van de kampioen van vorig jaar.

Het aantal deelnemende teams is een record. Twee jaren geleden speelden 24 teams het kampioenschap, vorig jaar was er met 34 teams een ‘massale inschrijving’. Dit jaar zijn maar liefst 160 leerlingen van elf verschillende basisscholen opgegeven voor het schooldamkampioenschap dat in het Denksportcentrum zal worden gehouden.

De opzet is gelijk aan vorig jaar. De pupillen (groep 7 & 8) en de welpen (groep 5 & 6) spelen in een aparte groepen, beide zeven ronden volgens het Zwitsers systeem. Kenmerkend voor dit systeem is dat iedere ronde zoveel mogelijk teams van het zelfde aantal behaalde wedstrijdpunten tot dan toe tegen elkaar spelen. Om de kampioensplaats zal bij gelijk eindigden tenminste een barrage worden gespeeld.

Om 13:30 uur begint het toernooi en zal wethouder Kleijer (portefeuille sport) het toernooi openen door het verrichten van de openingszet. Rond 16:30 uur is de prijsuitreiking. Geïnteresseerden zijn welkom in het Denksportcentrum (Jacob Catsstraat 76, 3881 XR Putten).

Geef een reactie