Puttense dammers winnen van Harderwijk

PUTTEN – Donderdagavond 2 oktober begon voor de Puttense DamClub de clubcompetitie. Het beloofde een pittige avond te worden aangezien Harderwijk aantrad met enkele spelers die ook in de hoofdklasse van de Nationale Competitie spelen.

Het duurde enige tijd voordat de eerste uitslag genoteerd werd. Op bord 1 verloor Henry Kieft van Ruurd Wuestman. Henry overzag een damcombinatie. Na het afnemen van de dam lukte het Henry, met een schijf minder, niet om een vuist te maken.

Enige tijd later maakte René Alderliesten de stand weer gelijk (2-2). Hij wist te winnen van Bert Foppen. René speelde erg aanvallend met een sterk centrum. In het middenspel bood Bert goed verdediging. In een lastige stelling maakte Bert een fout met als gevolg dat René een schijf meer had. Met een schijf meer wist hij de partij winnend af te sluiten.

Ook Hans Alderliesten wist te winnen. Tegen Francis Huijsen speelde Hans niet overtuigend. Hans overzag twee keer een damcombinatie die gemist werd door Francis. Hans lukte het niet om een bepaald plan goed uit te voeren. In het eindspel kwam Hans sterk voor de dag. Een enkele gemiste kans van Francis leverde hem de winst op.

Jan Oost wist te winnen van Herman Bisschop. De tussenstand werd 2-6 voor de Puttense dammers. Beide spelers gebruikte erg veel tijd waardoor het tempo enigszins opgevoerd moest worden. Herman maakte een fout die door Jan niet onbenut bleef. Jan zelf zei overigens na de partij dat hij een enorme blunder had gemaakt die zijn tegenstander ongestraft liet.

Elbert van de Bunt probeerde te winnen tegen Wouter Foppen. Het werd remise. Elbert speelde een mooie partij tegen een speler die al vele jaren damt. Elbert was wat slordig in het middenspel waardoor het hem, met enige tijdnood, niet gelukte de winst naar zich toe te trekken.

Herman Arissen speelde op bord 2 tegen Kees de Jong. In het middenspel stond er een klassieke stelling op het bord die voor Herman erg ongunstig was. In tijdnood behaalde beide spelers een dam. Op het moment dat Herman dam wilde halen, viel zijn vlag. Damhalen mocht overigens niet omdat Kees dan twee schijven zou kunnen winnen. De tussenstand was inmiddels 5-7 voor Putten.

Herman Cousijnsen speelde tegen Marjan Foppen, de tweede vrouw in het team van Harderwijk. Het ging redelijk gelijkwaardig op. Herman moest in het eindspel naar remise zoeken. De remise vond hij met als gevolg dat de tussenstand 6-8 werd in het voordeel van Putten.

Henk Timmer nam het op tegen Patrick Wielemout. Henk had een mooie stelling. In het late middenspel wist Henk door te breken naar dam. Patrick maakte een fout. Henk haalde dam en sloeg drie schijven. Na enige zetten wist Henk de partij winnend af te sluiten. De eindstand werd 6-10 voor de Puttense dammers. Een beter begin hadden de Puttense dammers zich niet kunnen wensen tegen dit team van Harderwijk.

Ook het tweede team van PDC speelde afgelopen week. Dinsdagavond werd in Lunteren de uitwedstrijd een groot succes. Er werd met 8-0 gewonnen van het tweede team van DES Lunteren. Han van de Kamp had geen tegenstander. De eerste winst kon dus al gelijk genoteerd kon worden. Wil van Meerveld, Ep van Dijk en Toon Timmer wisten allen hun partij winnend af te sluiten.

Vrijdagavond was de clubavond. Er werden enkele partijen gespeeld. Een mooie prestatie leverde Henk van Keulen. Henk wist te winnen van Han van de Kamp. Het was een lange partij met een gelijkwaardige stelling. Han maakte echter een fout met als gevolg dat Henk met schijf doorbrak naar dam. Han zag geen mogelijkheden meer en gaf op. Ook de winst van Henry Kieft was mooi. Hij wist geforceerd Thijs Alderliesten te verslaan. René van de Wall speelde tegen René Alderliesten. René Alderliesten zette een Roozenburg aanval op het bord. Hij speelde nauwkeurig waardoor René van de Wall zijn stelling moeilijk kon verdedigen. Uiteindelijk was een schijf die doorbrak naar dam beslissend voor de beide punten voor René Alderliesten.

Geef een reactie