Puttense dammers winnen moeizaam van Ederveense dammers

PUTTEN – Op dinsdag 14 oktober stond de uitwedstrijd Ederveen – Putten op het programma. Op papier was Ederveen een veel zwakkere tegenstander, maar op het bord kwam dat niet duidelijk uit de verf.

Op de eerste vier borden wisten achtereenvolgens de Puttenaren Timmer, Alderliesten, Van de Werfhorst en Alderliesten door goed spel te winnen. De Puttense dammers hadden echter wel grote moeite met het bepalen van een strategie omdat de tegenstanders nauwelijks initiatief toonden.

Invaller Thijs Alderliesten zag in het middenspel een simpele schijfwinst over het hoofd. Zijn tegenstander pakte de schijf direct en wist Thijs tot capituleren te dwingen. Elbert van de Bunt speelde een gewaagde aanval, maar zag op het eind een cruciale maar ook simpele twee-om-twee over het hoofd waardoor hij verloor. Jan Oost speelde degelijk remise tegen Jan Lam. In een stand waarin niet al te veel dreigingen aan de orde waren, kwamen de heren tot een gerechtvaardigde remise. Henry Kieft wist uiteindelijk de stand op 5-11 te brengen. Zijn tegenstander, Henk Brouwer, wist niet hoe hij met de randschijven van Henry om moest gaan. Henry omsingelde, haalde dam en haalde een verpletterende slag uit.

Geef een reactie