Puttense dammers verslaan dammers uit Uddel

PUTTEN – Vrijdagavond 21 november namen de Puttense dammers het op tegen UDELCO 1. De Puttense dammers wonnen met maar liefst 12-4. Invallers Elbert van de Bunt en Thijs Alderliesten vonden beide de winst.

Al snel won Elbert van de Bunt van Bart Wiggemansen op bord 8. Elbert versloeg zijn tegenstander door al snel fouten af te straffen. Ook Jaap van de Werfhorst won. Jaap zat tegenover Lammert Hendriksen. Lammert probeerde een gemakkelijk stand op het bord te krijgen, maar overzag schijfwinst. Jaap wikkelde, in enige tijdnood, af naar winst.

Jan Oost en Jan van der Pol maakte er een klassieke partij van. Jan van der Pol brak door naar dam, maar had weinig tijd. Er werd remise overeengekomen.

Ook de winst van Thijs Alderliesten mocht er zijn. Thijs speelde een technisch goede partij met een logische opbouw. Zijn tegenstander kwam er nauwelijks aan te pas. In het eindspel wist Thijs op fraaie wijze te winnen.

Alderliesten nam het op tegen Sammel Boeve. Alderliesten opende riskant. Zijn tegenstander speelde passief. In het late middenspel had Alderliesten een goede positie. Met beperkte tijd vervolgde hij in verkeerde volgorde. Zijn tegenstander strafte dit af. Een combinatie naar dam over vier schijven leek Alderliesten de das om te doen. Toch wist hij in het eindspel remise te behalen.

Henk Timmer speelde tegen Jan Vermeer. Henk stond wat sterker maar vond de winst niet. In een dunne stand zat de winst er niet meer in. Op bord 6, aan Puttense zijde, zat Henry Kieft. Henry had winstkansen maar benutte die niet.

Op bord 1 maakte Herman Arissen de eindstand (12-4) compleet door te winnen van Johny Boeve. Herman haalde dam. Zijn tegenstander nam de dam nog af al mocht dit niet meer baten.

Dezelfde avond verloor PDC 2 in Uddel tegen UDELCO 2 met 7-1. Alleen Han van de Kamp behaalde een punt.

Geef een reactie