Puttense dammers verslaan concurrent Renkum

PUTTEN – In het onderlinge duel tussen PDC1 en VRD1 uit Renkum wisten de Puttense dammers met 10-6 de beide wedstrijdpunten te behalen. De overwinningen van Jaap van de Werfhorst, Herman Arissen en Herman Cousijnsen gaven de doorslag.

Hans Alderliesten pakte de eerste punt voor de Puttense formatie. Hij speelde een klassieke partij tegen Jos van Deelen. Beide spelers namen niet erg veel risico waardoor remise een logisch gevolg was.

Harry Doomernik, op papier de sterkste speler van Renkum, wist op bord 6 te winnen van Henry Kieft. Henry was de enige aan Puttense zijde die verloor.

Herman Cousijnsen speelde op bord 8 een bijzondere partij. Herman leek niet prettig te staan, maar kwam goed weg. Verrassend aangezien deze winst niet verwacht werd. Jaap van de Werfhorst speelde een sterke partij en wist met een combinatie Astrid van der Stelt te verslaan. In hevige tijdnood won Jaap met dam en schijven.

Timmer en Alderliesten speelden beiden remise. Beide Puttense spelers zochten naar de winst. Henk kwam sterk uit de opening. Zijn tegenstander bood goed tegenstand waardoor remise onvermijdbaar was. Alderliesten gaf twee schijven om door te breken naar dam. Dit bleek niet voldoende voor winst.

Herman Arissen speelde tegen Henk Hoksbergen. Herman speelde aanvallend en kreeg voordeel. Het voordeel bleef ook na de tijdnood op het bord. Herman maakte het keurig af. De Puttense overwinning was een feit door het negende bordpunt van Herman.

Jan Oost maakte, met zijn remise, de eindstand 10-6. Jan kwam goed te staan maar wist niet goed hoe hij verder moest. Na de tijdnoodfase bleek zijn tegenstander voordeel te hebben. Jan hield het echter wel binnen de remiseperken.

Afgelopen dinsdagavond nam PDC2 het in Hierden op tegen DEZ2. Mede door de winst van Dirk van Staveren werd het een gelijkspel (4-4).

Geef een reactie