Puttense dammers verliezen van Wageningen

PUTTEN – Het gepromoveerde PDC moest het in de eerste ronde van de Gelderse Hoofdklasse meteen opnemen tegen WSDV een van de kampioenskandidaten. PDC deed het wel beter dan de voorgaande keren, maar verloor met 11-5.

De doelstellingen van PDC in de Gelderse hoofdklasse zijn simpel “niet degraderen”. Om deze doelstelling te bereiken zijn niet alleen de wedstrijdpunten, mar ook de bordpunten van belang.

Gezien de enorm grote nederlagen van de afgelopen jaren, (het is de 3e keer dat PDC in de hoofdklasse uitkomt) gaf de 11-5 nederlaag een redelijk goed gevoel. Ondanks het feit dat vier spelers verloren, werd geen van spelers weggespeeld.

De punten kwamen van De Jong, die mooi won, Alderliesten, Van de Werfhorst en Timmer. Daarbij kan worden aangetekend dat Timmer slecht uit de opening kwam, en Alderliesten winstkansen mistte.

Onderlinge competitie

Vrijdagavond waren er een aantal zeer boeiende partijen bij PDC. Han van de Kamp speelde bijvoorbeeld een Gesthemdoorstoot tegen Dirk van Staveren. Het werd een mooie lange partij, waarin Han van de Kamp uiteindelijk de winst naar zich toe kon trekken.

Elbert van de Bunt speelde een mooie flankaanval tegen Ben Nap. Ben kwam meer en meer onder druk te staan. Na afloop bleek het remise te zijn geworden, waarbij bleek dat Elbert goede winstkansen gemist had.

Van Dijk en Van de Wall maakten er in eerste instantie ook een spannende pot van. Van de Wall wist de lange vleugel op te sluiten. Op het moment dat hij een winnende dam dacht te kunnen halen, verrekende hij zich, en verloor uiteindelijk.

Geef een reactie