Puttense dammers verliezen van dammers uit Ederveen

PUTTEN – Vrijdagavond 17 oktober stond de wedstrijd tussen PDC 2  en DCE 2 op het programma. Putten trad aan met enkele jeugdige spelers. De dammers uit Ederveen wonnen met het kleinste verschil (3-5).

Ep van Dijk capituleerde als eerste. Hij speelde tegen E. Teunissen. Ep liet zijn tegenstander gemakkelijk doorbreken naar dam. Zijn tegenstander pakte deze kans en behaalde zelfs enkele dammen. Ep zelf wist ook een dam te halen. Op dat moment stond Ep een aantal schijven achter waardoor hij verloor.

Harry Roffel was de enige, aan Puttense zijde, die wist te winnen. Hij wist geleidelijk aan zijn tegenstander, H. van Donkelaar, te overklassen. Dit lukte goed waardoor de stand 2-2 werd.

Op het eerste bord nam Alderliesten het op tegen Van Zuidland. De tegenstander van Thijs verloor afgelopen dinsdag van Jaap van de Werfhorst in de wedstrijd DCE 1 – PDC 1. Thijs kwam een schijf achter. Hij speelde door maar kwam er niet meer aan te pas.

Op bord 2 kwam Henk van Keulen tegen H. Schoonhoven te zitten. Henk speelde een sterke opening maar lette niet goed op zijn schijvenverdeling waardoor het maximale resultaat remise leek. Alleen winst van Henk van Keulen zou PDC 2 een wedstrijdpunt opleveren. Het werd remise. Achteraf gaf Henk aan dat hij al van plan was op te geven…

In de onderlinge competitie werden vier wedstrijden gespeeld. Herman Arissen en Henk Timmer kwamen remise overeen. Toon Timmer wist te winnen van Van Staveren, Van de Wall wist te winnen van Han van de Kamp en Jan Oost wist Henk Guliker te verslaan.

Geef een reactie