Puttense dammers verliezen inhaalwedstrijd

PUTTEN – Het lijkt erop dat het eerste team van de Puttense Damclub zo lang mogelijk de spanning wil vasthouden in de strijd tegen degradatie. Want de inhaalwedstrijd tegen het sterker geachte DUO uit Doetinchem werd onnodig met 7-9 verloren.  Nu moet PDC in de laatste twee wedstrijden tegen directe concurrenten minimaal twee punten halen om zich te handhaven.

De tactiek was om via Henry Kieft en Henk Timmer aan de eerste borden te zetten, een paar mogelijke nederlagen te incasseren, om vervolgens aan de andere borden te gaan strijden voor overwinningen.

Henk Timmer moest tegen de sterkste speler van DUO, en verloor. Joras Ferwerda kwam ongeveer tegelijkertijd remise overeen, nadat hij een saaie gelijkwaardige partij had gespeeld. Kees de Jong wist zijn tegenstander te verrassen, kreeg een doorbraak naar dam, en bracht de stand in evenwicht (3-3).

Jaap van de Werfhorst kreeg een hekstelling op het bord, kwam erg sterk te staan, en dacht een schijf voor te komen. Dit bleek een foute berekening te zijn, waardoor de partij uiteindelijk in remise eindigde. Achteraf bleek dat op het moment dat Jaap dacht een schijf voor te kunnen komen, hij via een andere aanpak grote winstkansen zou krijgen (4-4).

Herman Arissen was een van de spelers die een op papier minder sterke speler tegenover zich kreeg. Maar miste naar eigen zeggen scherpte om het beetje voordeel dat er mogelijk was te benutten (5-5). Patrick Wielemout stond voor zijn gevoel wat beter maar liet zich verrassen door een zetje.  Hij spartelde nog wel even tegen, maar verloor (5-7). Henry Kieft bood lange tijd goed weerstand en leek richting een puntendeling te gaan. Maar tegen het naderen van het eindspel, kwam er tijdnood, en ging Henry positioneel alsnog onderuit (5-9).

Clubkampioen Alderliesten wist vervolgens de eindstand op 7-9 te brengen. De manier waarop Alderliesten in gewonnen positie kwam, was een van de lichtpuntjes van de avond. Met nog twee wedstrijden te gaan staat PDC met zes punten gelijk met DCH Hengelo, en een punt voor op DZW Zutphen-Warnsveld en heeft een behoorlijk beter bordsaldo dan beide teams. PDC heeft alles nog in eigen hand, maar er moeten nog punten gepakt worden. Op 8 april komt DCH Hengelo op bezoek.

PDC Putten DUO Vorden 7-9
1) Henry Kieft Bert Woolschot 0-2 (6)
2) Henk Timmer Wouter Ludwig 0-2 (2)
3) Jaap van de Werfhorst Harry Graaskamp 1-1 (5)
4) Patrick Wielemout Niek Smeitink 0-2 (7)
5) Alderliesten Wiersma 2-0 (8)
6) Kees de Jong Jan Masselink 2-0 (3)
7) Herman Arissen Tim Hendriksen 1-1 (4)
8) Joras Ferwerda Jaap de Vries 1-1 (1)

Geef een reactie