Puttense dammers sluiten damseizoen af

PUTTEN – Vrijdagavond 29 mei hebben de Puttense dammers het damseizoen afgesloten met een etentje bij restaurant Azië aan de Dorpsstraat in Putten. Traditiegetrouw sluit de inmiddels 77-jaar bestaande damclub PDC op deze wijze en op de laatste vrijdagavond van de maand mei, het seizoen af.

De slotavond is bij uitstek het moment om een aantal mensen in het zonnetje te zetten en de prijzen uit te reiken. Anja Arissen, de vrouw van de penningmeester, ontving een presentje aangezien zij jaarlijks het financiële jaarverslag van de damclub verzorgd. Daarnaast was er voor Tristan van der Velde een cadeau. Natuurlijk, vanwege zijn damprestaties waarbij zijn derde plaats van Nederland er uitspringt. Uit handen van voorzitter Alderliesten kreeg Tristan een dambord met inscriptie.

Vervolgens werden de eremetalen uitgereikt. Voor Henk Timmer een standaardje aangezien hij topscoorder is geworden in de clubcompetitie (zeven punten uit vier wedstrijden). Van de Wall keerde met een beker huiswaarts voor de winst van de tweede groep bij het sneldammen. Harderwijker Joras Ferwerda was speciaal uitgenodigd om de Cousijnsen wisselbokaal in ontvangst te nemen. Ferwerda won twee van de drie sneldamavonden. Aansluitend reikte Ben Nap de door hem beschikbaar gestelde kampioensbokaal uit aan de clubkampioen Alderliesten. Gerrit van Baaren, die niet aanwezig was bij de slotavond, is de groepswinnaar van de tweede groep.

De Puttense DamClub ziet terug op een geslaagd seizoen. De prestaties van jeugdlid Tristan van der Velde die binnenkort (13 juni) het NK sneldammen mag spelen en later dit jaar waarschijnlijk aan het Wereld Kampioenschap deelneemt (Beilen Nederland, november 2015), waren in kwalitatief opzicht de hoogtepunten. In kwantitatief opzicht kan evenwel met tevredenheid worden teruggezien: ondanks de kleine groep dammers zijn er veel partijen gespeeld in de onderlinge competitie en hebben maar liefst twaalf leden in verschillende samenstellingen meegedaan aan de clubcompetitie. En natuurlijk, niet te vergeten: het schooldammen. In januari 2015 namen er zo’n 120 leerlingen van de Puttense basisscholen deel en in het verlengde daarvan zijn liefst drie andere toernooien in Putten georganiseerd. Het persoonlijk schooldamkampioenschap, de halve finale van Gelderland en de finale van Gelderland. Het damteam van school De Schuilplaats bereikte de halve finale van Nederland waar zij met de vijfde plaats tekort kwamen voor plaatsing van het NK schooldammen.

Tijdens de slotavond is een nieuw Het Honderdveld verschenen, het clubblad van de Puttense DamClub. Dit keer een clubblad van maar liefst 100 pagina’s zodat de dammers de komende maanden met voldoende leesvoer en studiemateriaal (partijfragmenten, analyses, damproblemen) kunnen doorkomen en in september het nieuwe seizoen bij gezondheid met frisse moed aanvatten.

Geef een reactie