Puttense dammers hebben het nakijken

PUTTEN – Vrijdagavond 14 februari was er voor de Puttense dammers de wedstrijd tegen de dammers uit Barneveld. Evenals eerdere jaren was het ook nu weer een echte wedstrijd. Door twee overwinningen kwamen de Puttenaren zelfs met 6-2 voor. Echter volgden drie nederlagen waardoor de uitslag net de verkeerde kant op doorsloeg, 7-9 voor Barneveld.

Invaller Tristan van der Velde speelde een goede partij ondanks de riskante opbouw van zijn stand. Tegenstander Van Leeuwen wist niet de juiste sleutel ter hand te nemen waardoor remise een logische uitslag was. Henk Timmer zorgde voor de voorsprong door Jur van Ginkel te verslaan. Van Ginkel had de winst voor het oprapen maar door de onjuiste slag en daarop volgend meteen dam te halen, verspeelde hij de winst. Timmer won met vaste hand het eindspel.

Serge Visser remiseerde met Gijs Dekker. Een logische uitslag gelet op het partijverloop waarbij nauwelijks het evenwicht verstoord werd. Jaap van de Werfhorst deed de Puttenaren verder uitlopen door zijn overwinning op Cil van den Brink. Door een combinatie kwam Van de Werfhorst al een schijf voor. In klassiek spel deed hij de juiste zetten en won.

Herman Cousijnsen kwam wat onder druk tegen Matthias de Kruijf. In een lastige stand koos Cousijnsen de verkeerde variant waardoor hij averij opliep, de Kruijf won de partij. Ook Jan Oost ging onderuit, hij verloor van Theo Stoverinck die een aanzienlijk betere stand had in klassiek spel.

Door de nederlaag van Henry Kieft, die verloor van Ap van Ingen, kwam Barneveld langszij met een 8-6 voorsprong. Kieft verloor in een moeilijke stand een schijf en kwam daar niet meer bovenop. Alderliesten was even daarvoor de mist in gegaan tegen Van de Pol en keek tegen een vervelende dam aan. Alderliesten deed nog een laatste poging voor een puntje, met resultaat: Van de Pol overzag een combinatie en moest berusten in remise al was dit wel het winnende punt (7-9).

Voor aanvang van de wedstrijd was degradatie uit de Gelderse Hoofdklasse al een feit voor de Puttenaren. Omdat eerder deze week DVV Voorthuizen won van BDV Brummen was het gat van zeven punten in drie wedstrijden niet meer te overbruggen. Met nog twee wedstrijden te gaan staan de Puttense dammers puntloos onderaan, daarin mag tegen WSDV 2 Wageningen of DC Nijmegen verandering in komen.

Geef een reactie