Puttense dammers doen goede zaken

PUTTEN – De uitgestelde uitwedstrijd tegen Lent 1 werd door de Puttense formatie met een nipte overwinning (7-9) gewonnen. Overwinningen werden aangetekend door Herman Arissen, Kees de Jong en René Alderliesten.

Invaller Henk van Keulen mocht het op bord acht opnemen tegen Lenie Toonen-Geurts. Henk kwam in een lastige hekstelling terecht. Henk verzuimde zich uit de hekstelling te werken. Een gemiste twee-om-vier combinatie zou hem zelfs de winst opleveren. De hekstelling hield stand en was beslissend voor de eerste overwinning aan de zijde van Lent.

Vervolgens maakten Henk Timmer en Patrick Wielemout remise tegen respectievelijk invaller Albert Eggink en Joop Geurts. Patrick speelde sterk en kreeg goede kansen tegen de op papier sterkere Joop Geurts. Een op het oog winnende damcombinatie overzag Patrick. Enkele zetten later werd tot remise besloten.

Na de overwinning van Kees de Jong, die zijn tegenstander zag overgaan op een uitzonderlijk variant, verloor Jaap van de Werfhorst van kopman Maarten Nas. Jaap koos na de tijdnood te snel voor een ruiltje. De remisekans verdween en Jaap verloor.

De stand van Henry Kieft op het vierde bord werd na het middenspel gunstiger. Tegenover Willem van Oosterwijk zag Henry zijn kansen toenemen. In het eindspel werd remise overeengekomen.

Met een tussenstand van 7-5 in het voordeel van Lent waren Herman Arissen en René Alderliesten beide op zoek naar de winst. René had al vanuit de opening voordeel tegen Gerrit Jan Roeleven. Rond de tijdnood nam René opnieuw teveel risico. Zijn tegenstander mistte een erg goede voortzetting. René had een creatieve finesse ingebouwd met schijfwinst. Tegenstander Roeleven offerde er op los en kwam op dam. De dam werd echter na één verplaatsing al winnend afgenomen.

Herman Arissen speelde een sterke pot tegen de jeugdige Joppe Lemmen. Beide spelers gebruikte veel tijd in de opening waar door een afwikkeling weinig van overbleef. Vervolgens wist Herman positioneel zijn stand sterk uit te bouwen. Tegenstander Lemmen mocht er twee offeren en hopen op remise. De stand van Herman (met twee schijven meer) leek dusdanig misvormt dat remise op de loer lag. Herman speelde het echter secuur en gaf het niet meer weg.

Deze nipte overwinning zet het gepromoveerde PDC1 op een vijfde plaats met zes wedstrijdpunten uit vijf wedstrijden. Komende dinsdag mag PDC1 opnieuw een uitwedstrijd spelen tegen DC Zevenaar dat met drie wedstrijdpunten op een negende plaats staat.

Geef een reactie