Puttense dammers dieper in degradatiezone

PUTTEN – Het eerste team van de plaatselijke DamClub heeft in de vijfde wedstrijd opnieuw geen overwinning geboekt. Dit keer werd op pijnlijke en nipte wijze van DamClub Lent verloren (7-9). Drie van de vijf duels eindigden met deze uitslag. Mede daardoor staat PDC nu diep in het rood met slechts één wedstrijdpunt.

De avond leek florissant te beginnen aangezien op verschillende borden aan Puttense zijde goede posities opgezet werden. Al snel kantelde de verwachtingen. Jaap van de Werfhorst liep onnodig in een damcombinatie terwijl hij positioneel zeer goed stond (0-2).

Henry Kieft speelde een goede pot tegen Joop Geurts en nam geen risico. Vanwege het verschil in rating scoorde Henry met remise een blauwtje (1-3). De uitslag aan het laatste bord was mogelijk wel de meest opvallende. Teamleider Henk Timmer, die vaak één van de hoogste scores haalt in de clubcompetitie, verloor verrassend van Peter Litjens. Een pijnlijke damcombinatie gaf Henk het nakijken (1-5).

Herman Arissen verkleinde de achterstand door zijn overwinning op Frank Barten (3-5). Tegenstander Barten kon geen vuist maken tegen de dam en verloor kansloos. Patrick Wielemout accepteerde de remise die Maarten Nas aanbood. Patrick stond overwegend gunstig maar stemde tevreden in met een punt (4-6). Het dammeneindspel tussen Kees de Jong en Geert Geurts werd beïnvloed door de klok. Remise was evenwel de uitslag (5-7).

Vanuit een fanatieke opening van Alderliesten tegen Gerritsen werd Alderliesten gedwongen een grote afruil te nemen. Vervolgens ging het met de stelling van Alderliesten snel bergafwaarts. Rond de tijdnood sloegen beide spelers over en weer meermalen een remisebod af. Toen Gerritsen uiteindelijk de remise accepteerde kon hij echter simpel winnen omdat Alderliesten een onvoorzichtige zet deed (6-8).

Joras Ferwerda nam het op tegen Eep van Manen. Na afloop wees Van Manen Joras op een drie-om-drie doorbraak die Joras gemist had. Het late middenspel bleek gemakkelijk naar remise te lopen (7-9).

Door deze nederlaag zakt het Puttense team verder weg in de degradatiezone. De aansluiting met de middenmoot blijft achter. De volgende wedstrijd staat een belangrijk duel op het programma. In eigen huis ontvangt zij de hekkensluiter DamClub Zevenaar.

PDC Putten DamClub Lent 7-9
1) Alderliesten Gerritsen 1-1 (7)
2) Patrick Wielemout Maarten Nas 1-1 (5)
3) Jaap van de Werfhorst Marco van Bronswijk 0-2 (1)
4) Henry Kieft Joop Geurts 1-1 (2)
5) Joras Ferwerda Eep van Manen 1-1 (8)
6) Kees de Jong Geert Geurts 1-1 (6)
7) Herman Arissen Frank Barten 2-0 (4)
8) Henk Timmer Peter Litjens 0-2 (3)

Geef een reactie