Puttense DamClub wint opnieuw

PUTTEN – Het eerste team van de Puttense DamClub heeft alweer de vijfde overwinning behaald in de Gelderse Hoofdklasse. Ditmaal werd thuis met 10-6 gewonnen van De Kroonschijf uit Ede. In de voorgaande jaren werd nog driemaal achter elkaar verloren van deze tegenstander.

Henry Kieft won al snel met een verrassende combinatie. Herman Cousijnsen speelde zijn tegenstander positioneel van het bord. Joras Ferwerda, de topscorer van het team, won weer, doordat zijn tegenstander bezweek onder de druk. Tenslotte wist Jaap van de Werfhorst een lastig eindspel in winst om te zetten.

Tegenover de vier overwinningen stonden twee nederlagen. Kopman Alderliesten was niet opgewassen tegen de ijzersterke Peter Hoogteijling en Henk Timmer koos in een kansrijke stand het verkeerde plan. Patrick Wielemout en Herman Arissen wisten hun voordeel niet uit te buiten en bleven steken op remise.

Met tien punten uit zeven wedstrijden staat PDC momenteel op een verrassende derde plaats. De doelstelling van handhaving in deze klasse is daarmee nu al gehaald en dat is veel eerder dan gehoopt. Er volgen overigens nog vier wedstrijden.

PDC Putten KRS Ede 10-6
1) Alderliesten Hoogteijling 0-2 (3)
2) Joras Ferwerda Evert Jochemsen 2-0 (7)
3) Henk Timmer Wim Lammers 0-2 (2)
4) Patrick Wielemout Nico Valkenburg 1-1 (6)
5) Herman Arissen Piet Postema 1-1 (4)
6) Henry Kieft Frans Elbertsen 2-0 (1)
7) Jaap van de Werfhorst Michel Hendriksen 2-0 (8)
8) Herman Cousijnsen Albert Blankespoor 2-0 (4)

Geef een reactie