Puttense Damclub wint eerste wedstrijd

DOETINCHEM – In de derde ronde van de Gelderse Hoofdklasse veroverde de Puttense Damclub haar eerste punten. In Doetinchem werd de plaatselijke vereniging met 11-5 terzijde geschoven. Door deze overwinning verliet PDC de gehate laatste plaats van de ranglijst.

Naast de damzaal werd balletles gegeven en de bijbehorende klanken van de piano drongen binnen in de speelzaal. Zeer storend, maar de Puttense spelers hielden het hoofd koel. Het team kwam geen moment in gevaar en verloor geen enkele wedstrijd.

Kees de Jong en Joras Ferwerda wonnen beiden met een combinatie in een complexe stand. Zeker de combinatie van Kees was verrassend. Henk Timmer overspeelde zijn tegenstander positioneel en won overtuigend. Herman Arissen wikkelde af naar een gewonnen eindspel, maar zijn jeugdige tegenstander wist met een verrassend offer remise te forceren. Ook Henry Kieft wist niet te winnen.

De wedstrijd eindigde met drie remises. Patrick Wielemout speelde een degelijke remise tegen de sterkste speler van Doetinchem. Clubkampioen Alderliesten moest alle zeilen bijzetten om niet te verliezen en dat lukte maar net. Jaap van de Werfhorst tenslotte kwam twee schijven voor in het eindspel, maar dat bleek niet voldoende voor de winst.

In de volgende wedstrijd komt PDC uit tegen Wageningen, de kampioen van vorig jaar en een zware klus.

DUO Doetinchem PDC Putten 5-11
1) Tim Hendriksen Joras Ferwerda 0-2 (3)
2) Tim Vermeulen Jaap van de Werfhorst 1-1 (8)
3) Woolschot Alderliesten 1-1 (7)
4) Christian de Arevalo Henk Timmer 0-2 (5)
5) Jaap de Vries Kees de Jong 0-2 (1)
6) Jan Masselink Patrick Wielemout 1-1 (6)
7) Nick Jansen Herman Arissen 1-1 (4)
8) Jorne Huiting Henry Kieft 1-1 (2)

De tussenstand staat op Toernooibase (opent in nieuw venster)

Geef een reactie