Puttense DamClub wint alweer

WARNSVELD – De Puttense DamClub heeft ook haar derde wedstrijd in de Gelderse Hoofdklasse gewonnen. Tegen het verzwakte Zutphen-Warnsveld werd met 6-10 een makkelijke overwinning behaald.

De sterkste speler van de tegenpartij was afwezig door ziekte en dat betekende de eerste opsteker. Patrick Wielemout en Henry Kieft zetten PDC op een 4-0 voorsprong door met een eenvoudige slagzet te winnen, waarna Herman Arissen een degelijke remise behaalde.

In de tijdnoodfase leek de wedstrijd nog spannend te worden. Kopman Alderliesten, Henk Timmer en Jaap van de Werfhorst wisten echter voldoende zetten te doen en tevens verlies te voorkomen. Joras Ferwerda bouwde door een sterke overwinning de voorsprong van PDC uit. Als laatste verloor Herman Cousijnsen, alhoewel dit niet nodig was.

In de Gelderse Hoofdklasse spelen twaalf teams, waarvan er drie degraderen. Na drie overwinningen op rij tegen directe concurrenten staat PDC echter op de tweede plaats. De doelstelling van lijfsbehoud is daarmee in dit jubileumjaar erg dichtbij gekomen.

DZW Z-Warnsveld PDC Putten 6-10
1) Hiddink Alderliesten 1-1 (6) partij
2) Rob Hesselink Henk Timmer 1-1 (7) partij
3) Rob Kampman Joras Ferwerda 0-2 (5) partij
4) Henk Groen Herman Arissen 1-1 (2) partij
5) Simon Wiersma Jaap van de Werfhorst 1-1 (4) partij
6) Dick Halma Herman Cousijnsen 2-0 (8) partij
7) Henk Klein Kranenbarg Henry Kieft 0-2 (3) partij
8) Henk Jager Patrick Wielemout 0-2 (1) partij

Geef een reactie