Puttense DamClub viert jubileumfeest met damsimultaan en diner

PUTTEN – De Puttense DamClub heeft zaterdag 1 juni met een damsimultaan en een diner het jubileum voor het 75-jarig bestaan van de damvereniging gevierd. Grootmeester Hendrik van der Zee nam het op het terras bij Grandcafé 2 Brothers aan de Achterstraat in Putten op tegen een twintigtal tegenstanders en hoefde slechts vijf remises toe te staan. ‘s Avonds dineerden de dammers – waarbij ook een aantal oud-bestuursleden aanwezig was – met elkaar.

Het bestuur van de Puttense DamClub is trots op het feit dat de Puttense DamClub al zoveel jaren bestaat, op het feit dat de Puttense DamClub een begrip is in Putten. Passend bij dit jubileum is een damsimultaan, de Puttense DamClub is midden jaren ’70 van de vorige eeuw van een handjevol leden gegroeid tot meer dan 60 leden door de organisatie van damsimultaans.

Oud-bestuurslid Ab van Veenhuisen won de hoofdprijs (een etentje voor twee personen bij Grandcafé 2 Brothers), hij speelde evenals de broers Alderliesten (partij), Henk Timmer en Jaap van de Werfhorst remise tegen Hendrik van der Zee die ook met een taart huiswaarts keerden.

Het jubileumfeest was tevens de slotavond van de Puttense DamClub. Daarbij werden de prijzen uitgereikt voor het afgelopen damseizoen. Alderliesten is opnieuw clubkampioen geworden, hij won ook de sneldamcompetitie en nam de beide bokalen (de bokaal voor het kampioenschap en de bokaal voor het sneldammen) in ontvangst. Henk Timmer (2e groep 1), Henry Kieft (3e groep 1), Serge Visser (2e groep 2) en Han van de Kamp (3e groep 2) waren de trotse bekerwinnaars terwijl jeugdlid Tristan van der Velde in de middag het podium besteeg als groepswinnaar van groep 2 bij het sneldammen. Harderwijker Joras Ferwerda werd topscoorder van het eerste team terwijl Serge Visser het tweede team aan de meeste punten hielp.

Bij dit jubileum van de Puttense DamClub is een jubileumuitgave gemaakt waarvan het eerste exemplaar aan oud-voorzitter Jan van Soest is uitgereikt. Van Soest nam op zijn beurt het woord en dankte het bestuur voor de organisatie van dit jubileumfeest waarbij hij ook de oud-bestuursleden noemde die in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw actief zijn geweest voor de Puttense DamClub en aanwezig waren.

De dammers hebben nu zomerreces. Eind augustus 2013 start het nieuwe seizoen met de ledenvergadering en de onderlinge competitie in de maand september. Nieuwe leden zijn welkom om op vrijdagavond in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat te komen dammen, aanmelden kan bij de secretaris op de pagina Contact. Ter promotie van het dammen (in Putten) is de jubileumuitgave van de Puttense DamClub gratis beschikbaar.

Geef een reactie