Puttense DamClub verliest terecht van KRS Ede

EDE – De Puttense DamClub heeft haar tweede wedstrijd in de clubcompetitie verloren. De Kroonschijf uit Ede was met 4-8 de sterkste. De Puttenaren gingen met hetzelfde team naar Ede, als waarmee in de eerste ronde nipt gewonnen werd van Renkum. Dat mocht echter niet baten. Door twee nederlagen en vier remises kwam de eindstand op het bord.

Serge Visser kreeg al vroeg in zijn partij een combinatie tegen, waardoor zijn tegenstander een dam kon halen. Serge miste de kans om de dam af te vangen voor één schijf en werd daarna naar een nederlaag gespeeld. Henry Kieft incasseerde zijn tweede nederlaag. Ook nu gebruikte hij te veel tijd en kwam mede daardoor steeds meer onder druk te staan, waarna zijn tegenstander wist te winnen.

De remisepartijen van Timmer en Van de Wall waren gelijkmatig. Cousijnsen had wel voordeel in een aanvalsstand, maar leek niet goed te weten hoe hij verder moest en dus eindigde ook deze wedstrijd in een gelijkspel. Herman Arissen kwam op het eerste bord in een voordelige klassieke stand terecht en had een wellicht winnend plan kunnen volgen. Hij liet zijn tegenstander echter terugkomen in de wedstrijd en moest in tijdnood nauwkeurig spelen om tenminste één punt aan de wedstrijd over te houden, en dat lukte.

Al met al een terechte overwinning van de dammers uit Ede, die hiermee de ranglijst blijven aanvoeren en de belangrijkste titelkandidaat lijken te zijn.