Puttense DamClub stelt klassebehoud veilig

PUTTEN – Het eerste team van de Puttense Damclub heeft een verrassend gelijkspel behaald tegen het jonge en sterke team van DES uit Lunteren. Het vorig jaar gepromoveerde PDC heeft nu negen punten uit zeven wedstrijden. Met nog vier wedstrijden te gaan, lijkt het team zich te handhaven in de Gelderse Hoofdklasse. Daarmee is de doelstelling voor dit seizoen bereikt.

PDC miste twee sterke spelers en dat leidde aan het begin van de avond tot sombere voorspellingen. De beide invallers, Elbert van de Bunt en Han van de Kamp, deden het echter uitstekend en wisten al beiden snel een punt te halen. Voor Elbert had er zelfs meer ingezeten.

Na een kansloze nederlaag van Herman Arissen kantelde de wedstrijd aan de eerste drie borden. Patrick Wielemout drukte zijn tegenstander langzaam van het bord en ook Alderliesten won, na een lang en taai eindspel. Helaas wist Henry Kieft de aanwezige weg naar remise niet te vinden en zijn nederlaag bepaalde de einduitslag op 8-8. Overigens zou PDC met een overwinning te ruim beloond zijn en met het gelijkspel kon iedereen wel leven.

Geef een reactie