Puttense DamClub scoort in herhaling

PUTTEN – Voor de tweede keer van dit seizoen mochten de Puttense dammers afreizen naar Lent om daar een uitwedstrijd te spelen. Eerder dit seizoen werd in Lent met 7-9 gewonnen. Ook vrijdagavond 12 februari kon er een overwinning voor de Puttense formatie genoteerd worden. Dit keer werd met dezelfde cijfers gewonnen (7-9).

Herman Arissen tekende de eerste overwinning aan. Op de 16e zet begon Herman met het uitvoeren van een combinatie die hem een dam opleverde. Zijn tegenstander taxeerde de stand en hield het maar voor gezien.

Invallers Thijs Alderliesten en Henk van Keulen speelden op de flanken. Thijs bood goed weerstand tegen Gert van Willigen. De druk werd Thijs in het middenspel echter teveel waardoor hij een combinatie overzag. Henk speelde op het achtste bord tegen Peter Visscher. Henk kwam een schijf achter, maar bij het dreigende verlies van een tweede schijf haalde Henk een mooie combinatie uit. Een aantal zetten later werd remise aangetekend.

De overwinning van Henry Kieft tegen Thijs Gerritsen was cruciaal. In een fase waarin Henry tijdnood had verscheen er voor beide spelers een dam op het bord. Henry overleefde de tijdnoodfase en noteerde zijn 50e zet. Thijs dacht lange tijd na en vergat zijn vijftigste zet te spelen. Nadat Henry hem gevraagd had welke zet zijn vijftigste was, kwamen zij tot de conclusie dat Thijs die nog niet gespeeld had. Een zeldzame (klok)nederlaag voor Thijs was het gevolg.

Onderlinge competitie

Jan Oost en Ep van Dijk, de mannen uit Ermelo, speelden in de onderlinge competitie tegen elkaar. Jan kreeg voordeel door een sterke kettingstelling in te nemen. Ep offerde drie schijven maar zag enkele zetten later in dat dit een kansloze missie was.

Harry Roffel en Han van de Kamp begonnen defensief. Harry kreeg voordeel en zag Han overgaan tot offeren. In het eindspel liet Harry een aantal kansen om door te breken, onbenut. Sterk spel van Han leverde een puntendeling op.

Van de Bunt nam tegen Van de Wall weinig risico. Elbert kreeg het centrum onder controle terwijl Van de Wall zijn schijven op de flanken positioneerde. Een foutzet van hem werd afgestraft met een damcombinatie die Elbert al na één zet de winst opleverde.

Geef een reactie