Puttense DamClub neemt afscheid van Ep van Dijk

ERMELO – Vrijdagavond 19 februari heeft de Puttense DamClub tijdens een etentje in restaurant De Dorpskamer in Ermelo afscheid genomen van Ep van Dijk (76). Van Dijk is het langste lid van de Puttense DamClub met ongeveer 45 jaren lidmaatschap. Als blijk van waardering ontving hij een schildje met inscriptie en zijn vrouw een boeket bloemen.

Midden jaren ’60 meldde de tiener zich bij de Puttense DamClub. Door omstandigheden stopte hij eind jaren ’60 met dammen. Zo’n zeven jaar later lukte het Jaap van Steeg om hem weer aan het dammen te krijgen. En niet voor eventjes maar tot aan februari 2016, ruim veertig jaren (!) achtereen.

Van Dijk is een zeer gewaardeerd geweest al die jaren: op hem kon je rekenen en hij was op vrijdagavond dan ook steevast achter het dambord te vinden. Daarnaast was hij een vaste kracht bij de organisatie van de damsimultaans in Putten evenals bij het ophalen van oud papier op zaterdagochtend. Van Dijk heeft vele jaren namens PDC Putten meegedaan in de clubcompetitie en is dan ook een bekende naam in de regio.

De Puttense DamClub kent een rijke historie maar dit voorkomt niet dat de damvereniging langzaamaan kleiner wordt. Op dit moment heeft de vereniging veertien leden. Naast Van Dijk zijn ook Van de Wall, Cousijnsen en Timmer een indrukwekkend aantal jaren lid: eerstgenoemde is in totaal om en nabij de 45 jaren lid van de Puttense DamClub. Oost is degene die het langst damt: hij is zo’n 65 jaren een actieve dammer en is sinds 1999 lid van de Puttense DamClub.

Geef een reactie