Puttense DamClub komt goed weg met gelijkspel

PUTTEN – De Puttense DamClub heeft in de Gelderse Hoofdklasse gelijkgespeeld tegen Damclub Hengelo. Na een zware en spannende wedstrijd werd het 8-8 en daarover mocht met name PDC niet klagen.

PDC kwam al snel op een 4-0 voorsprong. Joras Ferwerda drukte zijn tegenstander weg in het middenspel. Herman Arissen veroverde de voorpost van zijn tegenstander en won eveneens.  Patrick Wielemout verspeelde een goede stand en liet ook de remise uit zijn handen glippen. Daarna volgden nederlagen van Herman Cousijnsen en Henry Kieft, die beiden positioneel werden weggespeeld. Tussendoor kreeg kopman en clubtopscorer Alderliesten geen winstkansen tegen de degelijke Harry Vos en moest met remise genoegen nemen.

Lange tijd zag het er naar uit dat PDC de 5-7 achterstand niet zou ombuigen. Gelukkig lukte dat wel. Henk Timmer kwam vanuit mindere stand sterk terug en wist uiteindelijk het eindspel op fraaie wijze te winnen. Jaap van de Werfhorst bereikte voordeel tegen de sterkste speler van Hengelo, maar hij wist niet te winnen. Daarmee werd de eindstand van 8-8 bereikt.

Met nog één wedstrijd te gaan staat PDC nu op de vierde plek met tien punten uit tien wedstrijden. PDC is nog nooit hoger dan de zesde plaats geëindigd in de Gelderse Hoofdklasse. Dat zal veranderen bij een goed resultaat in de laatste wedstrijd tegen WDV Winterswijk.

PDC Putten DCH Hengelo 8-8
1) Alderliesten Vos 1-1 (5)
2) Herman Arissen Henk Lansink 2-0 (2)
3) Jaap van de Werfhorst Arnoud de Greef 1-1 (8)
4) Patrick Wielemout Rick Hesselink 0-2 (3)
5) Joras Ferwerda Johan Beltman 2-0 (1)
6) Henk Timmer Rodier Evers 2-0 (7)
7) Henry Kieft Ben Okken 0-2 (6)
8) Herman Cousijnsen Jaap Vos 0-2 (4)

Geef een reactie