Puttense DamClub handhaaft zich

PUTTEN – Het eerste team van de Puttense DamClub heeft zich gehandhaafd in de Gelderse Hoofdklasse. Met in totaal tien punten uit elf wedstrijden werd de doelstelling voor dit jaar relatief makkelijk gehaald. Uiteindelijk eindigde PDC op de achtste plaats.

De laatste ronde werd centraal gespeeld in Putten. Damclub Harderwijk was op papier veel sterker en dat kwam in een 6-10 nederlaag tot uitdrukking. Geen enkele Puttenaar wist winstkansen te krijgen en tweemaal werd verloren. Invaller Serge Visser bleek al snel niet sterk genoeg voor Jan Hendrik Kok en Henry Kieft werd positioneel weggedrukt door Bert Foppen.

Joras Ferwerda, die overigens in Harderwijk woont, werd topscorer van het Puttense team. Net als Henk Timmer scoorde hij twaalf punten, maar Ferwerda had daarvoor tien wedstrijden nodig en Timmer één wedstrijd meer. Alderliesten speelde minder sterk en haalde elf punten uit tien wedstrijden.

PDC hoopt volgend jaar opnieuw een achttal op de been te kunnen brengen, hoewel dat met een teruglopend ledental steeds lastiger wordt, om daarmee opnieuw een plaats in de Gelderse Hoofdklasse waar te maken.

DC Harderwijk PDC Putten 10-6
1) Gerwin van der Meer Jaap van de Werfhorst 1-1 (3)
2) De Jong Alderliesten 1-1 (6)
3) Jan van de Veen Joras Ferwerda 1-1 (2)
4) Fred Elgersma Henk Timmer 1-1 (5)
5) Bert Foppen Henry Kieft 2-0 (7)
6) Ton Eekelschot Herman Arissen 1-1 (4)
7) Jan Hendrik Kok Serge Visser 2-0 (1)
8) Eibert Smit Patrick Wielemout 1-1 (8)

Geef een reactie