Puttense DamClub door overwinning uit degradatiezone

ARNHEM – De Puttense Damclub heeft in de zevende ronde van de Gelderse Hoofdklasse haar tweede overwinning behaald. Tegen CTD Arnhem uit Arnhem werd met 9-7 gewonnen. Hierdoor passeerde PDC haar tegenstander op de ranglijst en is het team uit de degradatiezone gekomen.

Clubkampioen Alderliesten en Ferwerda overklasten de mindere spelers van CTD en wonnen makkelijk. Herman Arissen speelde de enige remise van de avond tegen de degelijke Rein Bergsma. Herman Cousijnsen en Jaap van de Werfhorst werden naar een kansloze nederlaag gespeeld. Kees de Jong verdeelde zijn tijd verkeerd en leed zijn eerste nederlaag van dit seizoen.

Bij een 5-7 tussenstand bleef Henk Timmer rustig. Na schijfwinst wikkelde hij ondanks de nodige tijdsdruk af naar winst. Henry Kieft verraste zijn sterkere tegenstander met een kleine combinatie. Met zijn dam wist hij zo goed te manoeuvreren, dat zijn tegenstander niets bleek te hebben aan drie schijven meer en kansloos verloor in het eindspel. Een prachtige overwinning voor hem en voor het team.

PDC speelt nog tegen drie directe concurrenten en heeft het daarmee in eigen hand om zich te handhaven in de Gelderse Hoofdklasse. Dat was en is de doelstelling. De volgende wedstrijd speelt het Puttense team eerst tegen kampioenskandidaat Barneveld, wat een zware klus zal worden.

CTD Arnhem PDC Putten 7-9
1) Vos Van de Werfhorst 2-0 (6)
2) Rik Twilhaar Kees de Jong 2-0 (3)
3) Jan Beeke Henry Kieft 0-2 (8)
4) Henk Mahboeb Henk Timmer 0-2 (7)
5) Rein Bergsma Herman Arissen 1-1 (4)
6) Moerlie Alderliesten 0-2 (1)
7) Ronald Roethof Herman Cousijnsen 2-0 (2)
8) Geurt Schuurman Joras Ferwerda 0-2 (5)

Geef een reactie