PuttenOpen 2024 van start

PUTTEN – De derde editie van het PuttenOpen damtoernooi is dinsdagmiddag 30 april van start gegaan. Wethouder ’t Jong verrichtte de openingszet bij het bord van Hoopman die vorig jaar won. Opnieuw is een record behaald met ditmaal maar liefst 52 deelnemers. Circa de helft doet voor het eerst mee.

Veluwse Putten

Al bij aanvang van het toernooi kan de organisatie met genoegen terugzien op de voorbereidingen waarbij het gelukt is om zoveel ervaren dammers bereid te vinden om mee te doen aan het toernooi in het Veluwse Putten.

Favorieten

Naast Hoopman die tot de favorieten gerekend wordt, zijn Fennema en Van Marle met een rating van ruim 1300 ook weer van de partij en ongetwijfeld gaat het spannend worden wie dit jaar het toernooi wint. De drie genoemde favorieten wonnen allen hun partij in de eerste ronde.

Jeugdspeler

Initiatiefnemer Van de Veen begon met een overwinning tegen clubgenoot Van der Velde die lang stand hield. Ook organisator Timmer begon met een overwinning tegen jeugdspeler Klein. Van den Berg van PDC Putten kwam tekort tegen Steenbergen die won.

Dubbele ronde

Op de dag van de arbeid, woensdag 1 mei, is de tweede speeldag met net als de dag erop een dubbele speelronde waarbij de verwachting is dat veel partijen in een beslissing zullen eindigen.

Meer informatie op de website https://puttenopen.nl.