Puttenaren presteren in halve finale van Gelderland

BENNEKOM/HARDERWIJK – Zaterdag 26 januari namen er acht damteams verdeeld over zes Puttense basisscholen deel aan de halve finale van Gelderland schooldammen. De beide teams van school De Schuilplaats, het pupillenteam van Bij de Bron en het welpenteam van de Van Damschool plaatsten zich voor de finale van Gelderland.

Dit jaar was de halve finale op twee verschillende plaatsen. De pupillen (groep 7 & 8) speelden in Bennekom en de welpen (tot en met groep 6) speelden in Harderwijk. In Bennekom lukte het de pupillenteams van school De Schuilplaats en Bij de Bron om door te dringen naar de finale van Gelderland. Het verschil was gering: het team van school De Schuilplaats eindigde met acht punten uit zeven wedstrijden op de vijfde plaats terwijl het team van Bij de Bron met zeven wedstrijdpunten net voldoende gescoord had voor het zesde en laatste ticket voor de finale van Gelderland.

De beste Puttense prestatie kwam van het welpenteam van school De Schuilplaats dat de halve finale met twee punten verschil ten opzichte van nummer twee won. Het welpenteam van de Van Damschool plaatste zich ook voor de finale van Gelderland: met zeven punten uit zeven wedstrijden behoorden zij ook tot de beste acht.

De finale van Gelderland is op zaterdag 23 maart 2013 in RSG ’t Slingerbos en wordt georganiseerd door de Gelderse Dambond in samenwerking met damclub Harderwijk.

Op de website van de Gelderse Dambond staan de uitslagen. Hieronder een verkort overzicht van de eindstand waarin de damteams van de Puttense basisscholen zijn opgenomen.

Geef een reactie